Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow БЛОГОВЕ
Николай Василев: Към експорт на импорта
18 януари 2010
Признавам, първоначално недооцених професионалния капацитет и фискалния интелект на внесения от странство нов финансов шеф. Тоя ли, бе, си викам, със симптоматичните искри в очичките, ще пази и умножава келепира в националната хазна! Един от бюлюк долнокачествени съветници на един от двадесет и петимата четвъртостепенни вицепрезиденти на Световната банка - институция, помагаща на бедните нации да обеднеят още повече и гарантираща на фалиращите държави още по-безнадежден фалит, си викам.
 
Хищници
15 януари 2010

Ние сме дъщерна на индийска фирма. И за пръв път след закупуването ни успяхме да изпълним плана. Някой в Главната квартира решил, че заслужаваме поощрение. Бенгалски тигър.

Животното бе кротко и дружелюбно. Казваше се Тимур и все искаше да си играе с някого. Решихме да го пускаме по двора да се разхожда - хем полезно, хем малко атракция за работниците. Обаче един ден на животното му доскучало и решило да се качи на Пасата на оперативния мениджър Георгиев.

 
Емил Хърсев: Приоритет №5
13 януари 2010
Преди дни финансовият министър за пореден път подреди политическите цели, които кабинетът си поставя в областта на икономиката. Присъединяването към еврозоната се оказа едва на скромното пето място в списъка на приоритетите, при положение че само преди месец същото намерение бе откроено като главно. И правилно, защото замяната на лева с евро е следващата логична национална цел, съпоставима по значение със самото членство в Европейския съюз.
 
Тони Филипов: Абе… А де!
10 януари 2010
През 2005 година премиерът Борисов, тогава главен секретар на МВР, беше попитан „На четири очи”:
- Упрекват ви, че не познавате добре конституцията.
- Да, не я познавам конституцията добре и... Ще намеря време да се запозная по-добре, за тяхно успокоение.
 
Иво Инджев: Яяя, Октай?!
10 януари 2010
Хора, нещо става в нашата държава- най-злият вътрешен враг на Доган беше допуснат до национален ефир и изведнъж всички “прозряха”, че това , което той говори от години, е достойно за цитиране! Новинарските емисии бяха превзети подозрително бързо и единодушно от предупреждението на Осман Октай, някогашната дясна ръка на Доган, според когото ръководството на ДПС почти е минало в нелегалност, но не е от свян, а в подготовка на “ уж социални бунтове”.
 
Емил Хърсев: Държавите на благоденствието (ще) фалират
03 януари 2010
Кризата ще е причината доста размътени глави все по-често да провиждат химерата "икономика на благоденствието". То в бърборенето лошо няма, опасно става, когато утопиите се ползват като мотив да се протегнат лакоми ръчички към бюджета, сиреч - и в крайна сметка: към чуждото портмоне. Измежду десетките утопични теории т.нар. "икономика на благоденствието" заема особено място, защото е особено агресивна и защото цели десетилетия на "идеологическата война" беше пробутвана като реалност и алтернатива на друга масова утопия - комунизма.
 
Чавдар Шинов: Хаос в практикуването на платената любов към Отечеството
17 декември 2009
Крайно време е да се сложи ред в практикуването на платената любов към Отечеството! Трябва да се приеме Закон за политическата проституция. Сега в сектора цари пълна бъркотия - властват сводниците, навред - и по време на избори, и при гласувания в парламента, се купуват и продават гласове, солидни суми преминават от един джоб в друг, а никой не плаща данъци и порочни типове бродят сред наивния електорат, въртят клипове, облепват градовете с плакати, ръкомахат по предизборни събрания и разболяват народа от срамни болести!
 
Димитър Денков: Хвалипръцковщина
06 декември 2009
Хвалипръцковщината е понятие от махленската характерология. Нейните наблюдения върху човешкото поведение по правило са по-точни от едрите учени обобщения. С остро око и с ненадминат в точността си езиков усет махленските теофрастовци улавят ония нюанси в характерите, които убягват от парадигмите на сериозната наука...
 
Димитри Иванов: Гафове
30 ноември 2009

"Без паника!", пише в "Пътеводителят на галактическия стопаджия" (Don't Panic: The Official Hiitchhiker's Guide to the Galaxy Companion by Douglas Adams, 1979).

През 1979 ме бяха изпъдили от медиите заради гафове, но не ми забраниха да превеждам книги, да имам колонка във вестника за книги "АБВ" и да говоря за книги по радиото. Не щеш ли, и там направих гаф. Цитирах "Пътеводителя:

- Без паника! Положението е безнадеждно, но не особено сериозно.

 
Тони Филипов: Спомен за Царичина
24 ноември 2009
Цяла нощ не съм спал от вълнение, че извънземните са ни писали! Така съм се радвал само веднъж през живота си, когато царят ми прати коледна картичка. И много ми стана драго, като видях, че ученият от БАН Лъчезар Филипов и арх. Марияна Везнева, която всъщност разчела пиктограмите, гостуват на Милен и Лора. Обаче Милен ми развали настроението, подхилкваше се през цялото време.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 62
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА