Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow БЛОГОВЕ
Емил Хърсев: Илюзии за чудодейно избавление
10 октомври 2009
Как ще е свършила кризата, щом не са се възстановили цените на имотите, не са паднали лихвите, щом банките не гонят куцо и сакато да го кредитират да вдигне някой мол, петзвезден хотел или поне да купи апартамент по 2000 евро квадрата. Криза е, щом не цъфти оптимизмът от предишните години, че стига да изкопаеш дупка и да я наречеш "бизнес център", мигом тичат купувачи да дадат капаро за бъдещите площи и още преди да си платил строителните разходи от 400-450 евро на квадрат, вече получаваш 1500-2000 евро от продажбата. Щом няма далавери с 300-400% печалба - кризата е страшна. Мечтата за връщане към блажните години е една от изобилните илюзии и надежди за бързо възстановяване от кризисния спад. За жалост тези заблуди се подхранват от притчите, които политиката и пресата бърборят откак тенденцията се обърна надолу.
 
Диян Божидаров: СДС си отива - бързо и завинаги
10 октомври 2009
Още с влизането на Борисов в политиката десните предприеха напълно погрешната тактика - да се съизмерват с него. Костов се мръщеше, Петър Стоянов полягаше, но в тия страсти нямаше принципи, имаше конюнктура. Някъде през 2008 г. Командира стана лъчезарен, заедно с Борисов "отсвириха" Пламен Юруков и натъкмиха някакъв проектосъюз. Не в него бе проблемът, а в безпрекословното полягане в името на дребни трохички от властта. След като "Синята коалиция" не влезе в управлението, въпреки огромния си мерак, ползата от навеждането пред Борисов се оказват единствено двете зам.-кметски места в столицата. Твърде ниска цена за пожертвания десен избирател.
 
Димитри Иванов: Има безплатен обед
07 октомври 2009
Жени Божилова и Николай Хайтов живееха на улица "Латинка" на стотина крачки от нас и аз през вечер киснех у тях, понеже с Жени превеждахме книгите на Гор Видал и редактирахме преводите на другите преводачи на Видал. На по-долния етаж живееха Андрей Луканов и жена му Лили. Луканов донесе бутилка водка, в която пуснал лимонова кора и Лили каза, че това той го бил научил, когато следвал в Москва, а Луканов каза, че така водката ставала по-пивка. Аз се надявах да науча от него нещо по-важно, понеже в България назряваха промени, но разговорите ни не стигаха по-далеч от лимоновата обелка и защо когато Николай Хайтов стъкне огън, камината бумти, а когато аз - едва тлее.
 
Александър Василев: Дали Ипотпал ще засенчи виаграта
04 октомври 2009
Минаха няколко дни от началото на ново българско сео-състезание. Победител ще е този, който след половин година излезе пръв по запитване "ипотпал" в google.bg. Целта на подобно състезание за едни е да докажат професионализма и уменията си, а за други - да спечелят парична или предметна награда. В конкретния случай няма как да задоволят и двете, тъй като размерът на паричната награда не може да стимулира специалист (на месец излиза по-малко от месечната му заплата, а ще трябва да работи повече време и по-усърдно), но това не е най-важното. Победа в подобно състезание вероятно би качила рейтинга и имиджа му.
 
Иво Сиромахов: Ей, къде падна пълният член?
03 октомври 2009

КОЛКОТО и да мрънкат пуританите, трябва да признаем, че времената на възрожденския правоговор и правопис безвъзвратно са отминали. Последният пирон в ковчега им бе забит от интернет потребителите. Родната реч, омайна, сладка е заменена от суровия, брутален сленг на виртуалното общуване.

От езика ни изчезват думи и цели изрази, а на мястото им се появяват нови. Дружеското обръщение "байо" отстъпи пред вездесъщото "куре", "келешът" вече е "юпи", "момата" - "пача".

 
Как езикът на вестниците постепенно става по-мъртъв от латинския
26 септември 2009

Алексей ЮРДАНОВ, Капитал

Ето ви една идея за забавно и поучително упражнение - отидете при някой близък приятел (важно е да е близък, за да не се компрометирате сериозно) и му кажете с нормален тон: "Искаш ли да изпием по една пенлива течност тази вечер?" Гаранция, че в най-добрия случай той няма да ви разбере, в най-лошия ще помисли, че сте луди.

Всъщност вие сте си наред, само използвате думи от езика на вестниците - клишета, които никой нормален човек не би изговорил сериозно на висок глас.

 
Жоро Новинаров: Всички ни огрява вяра една
24 септември 2009
ФК Левски щял да продаде 4 свои основни играчи на руския лидер Рубин... Добре де, много се изписа и изговори вече, скунксът бе спечелен от Батков категорично, но нека за момент да забравим лошите азиатски мафии и други подобни врели-некипели и да погледнем ситуацията, каквато е била като цяло, пред който и да било да е предприел съответните действия. А тя е била следната, цитирам руски сайт:
 
Борис Асьов: Стените на Свободата
23 септември 2009

За периода 1961-1989 г. комунистическите кръвопийци Улбрихт и Хонекер са убили цели 86 източногерманци при опити да се прехвърлят през Берлинската стена.

От друга страна обаче от 1995 до 2005 г. хуманистите Клинтън и Буш са очистили само 3000 мексиканци, опитващи се да се прехвърлят в САЩ през стената по 3360-километровата граница между двете страни. За отбелязване е също, че от три години насам американските власти строят нова, 1125-километрова стена срещу Мексико. Нейната особеност е там, че и тя като старата е дълбоко навътре в мексиканската етническа територия - по простата причина, че т.нар. южни щати са всъщност анексирани от янките земи.

 
Валери Найденов: В САЩ кейнсианците са пророци, у нас са малоумници
21 септември 2009
Преди седмица мернах в един всекидневник статия на световния капацитет Робърт Шилър, професор от Йейлския университет, която започва със следните думи: "Масовият неуспех на икономисти от цял свят да предвидят финансовата криза, изригнала през 2008 г., е свързан основно с използването на погрешни модели. "Стоп! Оттук нататък няма смисъл да се чете. Мога да изпратя на уважаемия професор цял списък от други видни професори, които и предвидиха, и моделираха кризата. Истината е, че кризата изненада сам...
 
Седем причини онлайн застраховането да набира популярност
19 септември 2009

Няма сектор на икономиката, който да не преживява тежки времена след сриването на финансовите гиганти отвъд океана. Застрахователният бранш не е изключение. Уплашени от възможността да загубят работното си място, или в по-добрия случай – да претърпят известно свиване на приходите си, все повече семейства преразглеждат бюджетите си и се чудят кои разходи да съкратят. И докато някои подхождат разумно и зачеркват луксозните стоки, или търсят начини да спестяват от битовите си сметки, други губят хладнокръвието си и избират крайни варианти. Някои от тези панически кризисни мерки обаче крият значими рискове.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 62
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА