Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow Презентации arrow MARS публикува своите корпоративни принципи на работа
MARS публикува своите корпоративни принципи на работа
29 септември 2011

Компанията Mars Incorporated обяви вчера пускането на актуализирания си корпоративен уебсайт Mars.com, който включва и обобщение на принципите на работа на фирмата, наречени Принципи в действие. Този документ обхваща историята и заветите на компанията, която е отдадена на своите Пет Принципа и целта да ги приложи на практика за да спомогне с действията си за по-различния живот на хората и на Планетата. 

Като обхваща теми като здравеопазване и хранене, доставки, дейности, продукти и работа в компанията Mars, документът Принципи в действие показва целите, прогреса и постоянните предизвикателства на Mars. Той пояснява и бизнеса на компанията, включващ звена като продуктите за животни, шоколадови изделия, Wrigley, храни, напитки и симбионауката. 

“Това, което знаят повечето хора за Mars, е че имаме портфолио с марки, които са любими на милиарди потребители по света,” коментира Пол.С Майкълс, президент и главен изпълнителен директор Mars, Incorporated. “ Това, което може би не знаят, е че ние сме една разнообразна, частна компания с повече от 65,000 работници, и че сме изградили бизнеса си на Петте Принципа-- Качество, Отговорност, Взаимност, Ефективност и Свобода. Тези Принципи обединяват всички нас в Mars през поколенията, културите и езиците.”

“Въпреки че винаги сме се ангажирали с местните общности и партньори, за нас е ясно че имаме възможност да разширим комуникацията си и към широката аудитория. Хората с право искат да знаят, че избират да подкрепят марки и компании, които изпълняват своите отговорности от тези към работниците си, до тези към клиентите, доставчиците, общностите и околната среда. Горд съм, че от поколения насам, в сърцето на това кои сме ние е била именно тази ангажираност.”

Ключовите цели на Mars изложени в този документ включват амбициите на компанията да премахне до нулеви равнища парниковите ефекти от фабриките си до 2040 година- стратегия, която Mars, Incorporated планира да постигне чрез абсолютно редуциране на вредните емисии и независимо растежа на бизнеса.

Други ключови цели включват детайли за политиката по устойчиво снабдяване за широк набор от сурови материали като кафе и чай, ориз, риба, какао и палмово масло.

В сферата на здравето и храненето, Mars излага и глобалната си решимост да не рекламира храни, бързи закуски и сладкарски изделия на деца под 12 години, което е първото такава стъпка, направена в индустрията през 2007 година. Актуализираният уебсайт Mars.com включва пълните детайли за маркетинговия код на компанията, както и решимостта на Mars да прилага и използва системата за  етикети, обозначаващи хранителните стойности на продуктите (GDA) върху повечето си шоколадови и сладки изделия до края на 2011 година.

 “Като компания, нашата цел е да създадем трайни и взаимни ползи за всички, които са част от нашия успех в бизнеса като създаваме положителен социален ефект, намаляваме вредните такива върху околната среда и създаваме икономическа стойност.”  пояснява Майкълс. “Това винаги е било жизненоважно за нас в последните 100 години, и ще ни позволи да продължим да се развиваме  в дългосрочна перспектива. В някои области отбелязваме добър прогрес,  в други- като отговорното отглеждане на какао- имаме още какво да постигнем. Но чрез сътрудничеството ни със заинтересованите страни, включително нашите клиенти, доставчици, правителства, организации с нестопанска цел, учени и бизнес партньори, ние сме решени да се насочим към тези предизвикателства и възможности,” допълни Майкълс.

За Mars, Incorporated

През 1911 година Франк  .Ц. Марс прави първите сладки Mars в своята кухня в Такома, Вашингтон и поставя основите на Mars като сладкарска компания. През 1920 Форес Е. Марс се присъединява към баща си в бизнеса и заедно те пускат на пазара шоколадовия десерт MILKY WAY®. През 1932, Форест-старши се мести във Великобритания с мечатат да изгради бизнес, базиран на философията за „взаимност от ползите” за всички заинтересовани страни—визия, която стои в основите на създаването на Mars, Incorporated и това, което сме днес.  Базирана в МакЛийн Вирджиния,  Mars има нетни продажби за повече от 30 милиарда долара, шест бизнес сегмента включително продукти за животни, шоколадови изделия, Wrigley, храни и напитки и симбионауката и повече от 65, 000 работници по света, които прилагат Принципите в действие на Mars за да направят по-добър живота на хората и на Планетата чрез нашите действия.

Марките Mars включват : M&M’S®, SNICKERS®, DOVE®, GALAXY®, MARS®, MILKY WAY® and TWIX®; PEDIGREE®, WHISKAS®, SHEBA®, CESAR®, ROYAL CANIN®; ORBIT®, EXTRA®, STARBURST®, DOUBLEMINT® ,SKITTLES®;UNCLE BEN’S®, DOLMIO®, EBLY®, MASTERFOODS®, SEEDS OF CHANGE®; KLIX® and FLAVIA®; SERAMIS® and CIRKU™.

 
< Предишна   Следваща >
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА