Български Русский English
           |

Страна БГ

 • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
  В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow Класа
Klassa.bg Rss - Партии
 • Александър Йорданов преди 6 месеца: Борисов е селски хитрец
  PПроблемът за Борисов и Русия е, че ние имаме в момента премиер, който е премиер-мимикрия. Той се нагажда, нали, към ситуацийката, към момента, говорене към момента - някой нещо казал, тва Някой трябва да го посъветва, аз нямам контакти да спре да се хвърля и да прегръща разни европейски лидери. Отстрани това е не само просто не по протокол, некултурно е просто. Не се прави така в нашия европейски свят. Така се правеше по времето на социализма - Тодор Живков се спуща, Брежнев се спуща целуват се, целувка отляво, отдясно и след това в устата се целуваха. И това го има на картини дори. Сега ние дотам ли ще стигнем? Така че тука някой приятел негов да го успокои в това отношение. Това е една мярка, така да се каже, за справяне с хибридната война по-рядко да се целуват, каза Александър Йорданов и разсмя сериозно аудиторията, включително седящия до него Иван Костов по време на конференция в Софийския университет само преди шест месеца.17 октомври, 2018г. Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов разсмя участниците в конференция в Софийския университет във вторник с няколко култови реплики. Сред докладчиците бяха иPекспрезидентът Росен ПлевнелиевиPпремиерът в периода 1997 2001 г. Иван Костов.

  Темата бе Хибридните заплахи: мит или реалност? Последствия за националната и европейската сигурност.


  В края на дискусията Александър Йорданов се отпусна и започна да се подиграва на премиера Бойко Борисов.Проблемът за Борисов и Русия е, че ние имаме в момента премиер, който е премиер-мимикрия. Той се нагажда, нали, към ситуацийката, към момента, говорене към момента - някой нещо казал, тваP Някой трябва да го посъветва, аз нямам контакти да спре да се хвърля и да прегръща разни европейски лидери. Отстрани това е не само просто не по протокол, некултурно е просто. Не се прави така в нашия европейски свят. Така се правеше по времето на социализма - Тодор Живков се спуща, Брежнев се спуща целуват се, целувка отляво, отдясно и след това в устата се целуваха. И това го има на картини дори. Сега ние дотам ли ще стигнем? Така че тука някой приятел негов да го успокои в това отношение. Това е една мярка, така да се каже, за справяне с хибридната война по-рядко да се целуват, каза Александър Йорданов и разсмя сериозно аудиторията, включително седящия до него Иван Костов.P  Бившият председател на парламента призова за обединение.


  Обединението на българската демократична общност трябва да бъде главно днес на основата на спасяването на България от руската хибридна заплаха. Какво друго ще обсъждаме?! Дали пенсията по този начин да се вдигне или по друг начин да се вдигне? Е какво като се вдигне, нали пак ще умрем, обяви Йорданов и предизвика нова вълна смях в залата.  Ексшефът на Народното събрание, който сега е член на Атлантическия съвет на България, каза, че при демокрацията има алтернатива на всяко управление, след което последва нова подигравка към Бойко Борисов, която обаче бе преплетена с видимо раздразнение.P


  Ако полегнеш на ухото, че карай да върви, както и да е така изкарахме 35 години при Тодор Живков. Между другото сега целенасочено се внушава модел и тип на поведение в българското общество, които нашето поколение познава от поведението на Тодор Живков. Включително и от така дребните шегички, подхвърленици аз съм прост, вие сте прости и затова се разбираме. Това беше Живковизмът. Той оцеля с такива дребни селски хитрини 35 години. Е, значи направете, особено младите хора, направете нещо, че като умра и си отида от живота, поне да не е в Живково време, така да се каже, заключи Александър Йорданов и предизвика нов смях и аплодисменти.  Преди това в доклада си пред форума той посочи, че преди няколко дни се състояла псевдонаучна конференция за русофобството.


  Да, българите са русофоби, защото историята ни е дала достатъчно основания да се страхуваме от Русия и тука вече стана дума многократно бяха изнесени примери. И защото не можем да не бъдем българофили, заяви Йорданов.  Той цитира великия поет Христо Ботев, за да докаже, че и той е недолюбвал руснаците. Васил Левски също не скривал своето русофобство.

  P

  Източник:Pflagman.bg • Роднини на Карадайъ държат половината къщи за гости в Борино
  PБалдъзата и шуреят на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ стоят зад четири проекта за къщи за гости в родното му Борино. Това прави половината от финансираните с европейски пари къщи за гости в смолянското село, показва разследване на сайта "Биволъ", цитирано от OFFNews.bg. Фирмите им са получили над милион лева финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).Шуреят на КарадайъPНевредин Кючюк,Pна свой ред,Pе абониран за обществени поръчки в общината. Фирмата му Виденица 2004 е изпълнили договори за над 3,5 милиона лв. Отделно от това фирма на брата на Карадайъ има договори за още 1,3 милиона лв., допълва "Биволъ".

  P

  Проектите с финансиране по програмата за селските райони са на фирмитеPЧала инвестP 391 160 лв. за Изграждане на къщип за гости за селски туризъм,Чала ТурPс проект за Изграждане на вилно селище за селски туризъм в местност Подмолата, с. Чала за 244 530 лв.,PТрокаPс проект за 128 290 лв. за Изграждане на къща за гости, местност Кастръкли, с. Борино иPИзвора Инвестс проект Къща за гости, преустройство на съществуващ етаж и надстройка на още един етаж. Закупуване на транспортни средства за 281 321 лв. и още един проект на същата фирма за Благоустройство и озеленяване на къща за гости и закупуване на средства за неземеделска дейност, за който са взети 38 968 лв., показва проверка на разследващия сайт.Във всички тези фирми се откриват имената наPЗатие Караахмед,която е сестра наPДжеврие, съпругата на Мустафа Карадайъ и негова балдъза;PНевредин Кючюк, който е брат на Джеврие и шурей на Карадайъ, както и на съпругата на Невредин Гюлтен Кючюк. Затие е и съпруга на кмета на Борино Мустафа Караахмед, който е баджанак на Карадайъ.

  P
  За да не бъде толкова очевидна концентрацията на европроекти в едни и същи лица, фирмите първоначално са оформени на подставени лица, но впоследствие са придобити от Затие, Невредин и жена му Гюлтен. Изследването на имотните сделки потвърждава, че още от самото начало зад тези проекти са стояли роднините на Карадайъ, пише "Биволъ".
  P

  Четирите къщи са заявени и финансирани като отделни проекти, но впоследствие са изградени в общ комплекс, който се предлага в интернет като Вили Чала с един теелфон за контакти - на Затие Караахмед.P

  P

  Финансирането на обекти на свързани лица е забранено по правилата на ПРСР, тъй като идеята на програмата е да подпомага малкия местен бизнес, а не роднините на политици, пише още "Биволъ". И допълва, че главен разпределител на средствата по ПРСР се явяваPАтидже Алиева Вели, зам.-шеф на ДФЗ с ресор именноPПРСР и в момента кандидат от европейската листа на ДПС.P

  P

  Източници: "Биволъ", OFFNews.bg, P • Румен Радев: Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери
  PВсички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи. Не настоявам за имена, а за спазване на закона. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Благоевград в отговор на въпрос за консултациите, които държавният глава проведе с представители на съдебната и изпълнителната власт за критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор.Помолен да коментира дали разговорите са намеса в съдебната власт, както заяви премиерът, Румен Радев посочи, че се създава изкуствена драма. Тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор, защото обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност, посочи президентът.

  P

  В отговор на въпрос за хода на преговорите за нов изтребител за Българската армия Румен Радев подчерта, че в този много важен за страната ни проект не е трябвало да се подхожда с лозунги и заклинания, а с реални аргументи. След като правителството и Народното събрание задраскаха състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можем да говорим за преговори, посочи президентът и допълни, че неясни остават и условията за индустриално сътрудничество и офсет, които са важни за нашата икономика. Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото, виждате, идват избори, заяви Румен Радев. Президентът призова правителството в стремежа си да намали цената да не посяга на целостта на пакета и на способностите, защото това ще обезсмисли целия проект. • "Позитано"20 извади "Къщата в Барселона" на "любовницата на Бойко". Борисов пречупва кампанията на БСП?!
  PГлавният прокурор Сотир Цацаров стана "клиент" на "Позитано"20 - първо с офшорките, сега и с "Къщата в Барселона", която "Бойко купил за любовницата си чрез подставени фирми".
  P
  "Приветстваме главния прокурор за инициативата му да бъдат разследвани офшорни сметки и имоти на български политици в чужбина и ще му помогнем, като предоставим документи за така наречената къща в Барселона, заяви Елена Йончева в Хасково.
  P
  "Позитано"20 отново вади "Къщата в Барселона" и "любовницата на Бойко". След акцията с офшорните сметки щабът на "БСП за България" продължава компроматната линия в кампанията.
  P
  Обаче след "асансьора на Цветанов", който отне 3% от ГЕРБ, ефектът едва ли ще е същият. Връщането към "претоплена баничка" показва, че "Позитано"20 няма какво да изкара за Б.Б.
  P
  В това време Бойко Борисов прави кампанията на ГЕРБ от позицията на премиер и ГЕРБ поведе на БСП според проучване на "Сова Харис".
  P
  Борисов пречупва кампанията на БСП. Щабът на "Позитано"20 вече се занимава само с премиера-лидер на ГЕРБ. В това време Цветан Цветанов мобилизира ГЕРБ на макс.
  P
  Ако ГЕРБ победи на финала на кампанията, това ще бъде приписано като заслуга на Бойко Борисов - и правилно - с премиерската си кампания прави "чадър" на работата на щаба.
  P
  Акцията с "Къщата в Барселона" прави услуга на ГЕРБ. Борисов е "цар на инкяра", ще каже пак, че си живее в Банкя и няма нищо общо с "Къщата в Барселона".
  P
  bgsniper.com


 • Борисов: Готвят ни нов Костинброд в четвъртък или петък
  PВ четвъртък или петък ще ни ударят с нов Костинброд! Това предупреди премиерът Бойко Борисов събралите се над 14 000 симпатизанти на ГЕРБ в зала "Армеец", където беше най-голямото предизборно събитие на партията и СДС.

  "Готвят ни нова голяма лъжа, както преди с Костинброд. Ще използват, че после е ден без предизборна агитация и докато истината излезе наяве, ще внушат на хората поредна лъжа", заяви Борисов, но не влезе в подробности. Преди парламентарните избори през 2013 г.P ГЕРБ бяха обвинени, че готвят огромна измама като са поръчали в печатницата в Костинброд 400 000 бюлетини, с които да се фалшифицира вота. Впоследствие обвиненията не бяха доказани.

  Борисов не обясни какви сигнали има, за да очаква нова афера като тази с Костинброд, но избра края на събитието в "Армеец", за да огласи подозренията си. Преди това той призова структурите на партията да убедят хората да се върнат за изборите на 26 май дори да заминат на почивка заради поредицата почивни дни.

  "Не бързайте да казвате победители, 500 000 коли се очаква да излязат за 24 май. Вълчев, и понеделник сте го направили неучебен на децата. Смятайте колко хора ще останат в София", призна опасенията си Борисов.

  Според него партията вече е превъзмогнала скандалите, които удариха по властта.P "Видяха, че духът на ГЕРБ се върна. Изядохме си шамарите, партията си взе поуките, вдигна се!", обобщи той.P Лидерът на ГЕРБ сравни партията с боксьора Кубрат Пулев."Ние сме като Кобрата,P ударени сме лошо, но се изправяме и продължаваме", заяви Борисов. "Мислех малко да се карам пак, ама тоя път няма. Не за друго, но като се скарам, вие се снишавате. Вие ставате колебливи и давате шанс на нашите политически опоненти",P каза премиерът.

  Според него България никога не се е намирала в толкова добро състояние, както сега. Той изреди всички нови заводи, които се откриват в различните градове. Подчерта, че в тях не се шият седалки за колите, а се правят сложни компоненти и електроника. "За първи път България изнася повече за Германия, отколкото внася", каза още премиерът. Той обяви като следваща голяма цел на ГЕРБ рязкото покачване на доходите и развиването на високотехнологично производство.

  По неговите думи листата на ГЕРБ и СДС е единствената дясна. "Другите са помагачите на БСП, което си е бившето БКП", каза още той. И се въмути как социалистите могат да говорят за справедливост. "Тяхната справедливост е затвори, смърт без присъди и съдии като в Народния съд", каза Борисов. И атакува президентът Румен Радев, че "привиква на килимчето" първите хора в Темида, с което погазва разделението на властите. После напомни как съветниците на тогавашния държавен глава Георги Първанов са оглавили прокуратурата и най-важния съд.

  Борисов отправи няколко заръки към кандидата на ЕНП за шеф на Еврокомисията Манфред Вебер, който беше специален гост на събитето в "Армеец". ."Кохезионната политика да не се пипа, това е единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани. Транспортните коридори 4,8 и 10 са жизненоважни. Ние сме обещали на българите "Хемус" и пътя Ботевград- Мездра и от Враца към Монтана", започна Борисов. Втората заръка беше за приемането на България в Шенген, което "не ни е толкова важно, но е обидно". Третата заръка е Европа да не спира "Южен поток", за да не изчезне България от газовата карта.P

  Самият Вебер беше посрещнат като главен герой на събитието в "Арена Армеец".P При влизането му заедно с премиера Бойко Борисов всички вдигнаха плакати с неговия слоган The power of we ("Силата на ние"), а след това цял състав гайдари излязоха на сцената.

  "Здравейте приятели, здравей България!", поздрави на български Манфред Вебер от сцената и заяви, че благодарение на ГЕРБ гласът на България се чува и уважава в Европа.

  "Първата ми повеля като председател на Европейската комисия ще е България да получи пълно членство в Шенген", обеща кандидатът на ЕНП за наследник на Юнкер.

  P"Мечтая си за Европа, като континент в който никой от никоя част от Европа да не се налага да напуска родното си място, за да търси работа в чужбина. Равни условия за живот, еднаква социална закрила.

  Ние от ЕНП издигаме слогана "Европа на равенството". Европа е повече от икономическа зона. Европа са ценности. Има голяма разлика в Европа, но имаме едно нещо общо във всяко селце, във всеки град има има малка църква. Ние от ЕНП като християндемократи изповядваме християнски ценности, като любов към ближния и ще се движим в тази насока", каза още Вебер в речта си. И накрая призова всички да гласуват с бюлетина 12, ако искат силна България и силна Европа.

  Ораторите в началото на форума пък повториха реда от представянето на общата листа на ГЕРБ и СДС.

  Пръв на трибуната излезе министърът на финансите Владислав Горанов, който отчете, че за последните 10 години има 40% ръст на брутния вътрешен продукт. "Предвидихме нарастване на минималната заплата до 650 лв. За последните 5 години средната заплата с 65%. За месец март 1247 лева е средна заплата", отбеляза той. Спомена и че в училище били върнати 40 000 деца, а учителските заплати - удвоени. Държавата се движи в правилна посока и въжделенията на нашите опоненти е свързано с личните им домогвания до властта", каза още Горанов. И остави за финал заключението7 "Алтернатива има, но тя не е по-добра. Не бива визия за България, да се бърка с Мизия за България", намеквайки за програмата на БСП и родното място на нейния лидер Корнелия Нинова.

  После думата взе вицепремиерът Томислав Дончев, който изтъкна колко важно е ГЕРБ да се пребори за доверието на хората.

  "Искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери с нашите глобални приятели и конкуренти. Докато Европа се развива, тя е млада. Не слушайте тези, които казват, че ще е много интересно да отделим част от Европа, това е като да си запалите килима. В България сега е време да се гради и надгражда. Нямам предвид не само магистрали и училища. Имам предвид да градим големи цели, с които да обединяваме българите. Не слушайте тези, които казва, че България ще тръгне напред, ако се върне назад", каза Дончев.

  "Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавника. Ако тази нишка се скъса вече не сме държавници, а самозванци", заключи вицепремиерът.

  Председателят на СДС Румен Христов каза, че ГЕРБ е успяла да обедини автентичната десница. "Изправени сме пред избори, които ще спечелим. Имаме и най-добрия кандидат за председател на ЕК - г-н Вебер", каза той и благодари на Борисов, че благодарение на него се обединиха двете политически сили ГЕРБ и СДС.

  "Победата обича смелите! Въпреки очернящата кампания, трудностите, ние сме длъжни след една седмица да победим. Тези избори не бива да бъдат загубени заради бъдещето на България и Европа", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. И напомни, че Горанов е обещал три пъти повече самостоятелност на местната власт в разпореждането с европейските средства за следващия програмен период. P И призова да се вдигне духа на всички членове на партията.

  След това дойде ред на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която изтъкна, че силата на ГЕРБ, че търси решения, а не оправдания. "Има и грешки, и пропуски, има криви фуги, има и санкции за тях, но обектите стават", заяви тя. "За десетина години само в София сме привлекли 3 милиарда европейски средства. Заварихме 10 км от метрото, а завършваме 42", изтъкна Фандъкова.

  За шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов остана да представи участниците в общата листа на ГЕРБ и СДС, чийто водач Мария Габриел получи прегръдки от Борисов и Вебер, преди да се качи на сцената.

  На излизане от залата повечето участници хвалеха Вебер какъв симпатяга е, но притеснено коментираха какво ли са измислили комунистите този път, за де се притеснява Борисов от нов удар под кръста като измислената афера "Костинброд".

  Pstandartnews.com


Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)
Вестници
24 часа
Дневник
Класа
Монитор
Сега
Стандарт
Струма
Труд

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2017 СТРАНА