Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Страната
Системата за ПРО и новата „Голяма игра” в Черноморския регион
09 юни 2011
Традиционната годишна среща на Г-8 (провела се в края на май във френския курорт Довил), която нерядко се превръща в скучна „говорилня”, този път се оказа доста интересна. Разбира се, това до голяма степен се обяснява със сложната ситуация в света: бяха свалени управлявалите няколко десетилетия режими в Тунис и Египет, продължава войната в Либия, както и бунтовете в редица държави от Близкия Изток и Северна Африка, Япония едва започва да идва на себе си след разрушителното земетресение, а световната икономика очевидно не може да се справи с последиците от глобалната финансова криза. На този фон, лидерите на осемте държави-участнички имаше за какво да си говорят, още повече, че възгледите им за решаването на изброените по-горе проблеми (и не само на тях, разбира се) съвсем невинаги съвпадат.
 
Как естонците се научиха да ходят по вода
05 юни 2011

В зората на прехода с Естония сме почти еднакво бедни. Днес средната заплата там е над 800 евро, а у нас е 300. Благодарение на дръзки реформи и приемственост между правителствата Естония изпревари по доходи на човек от населението отличници като Полша, Словакия и Унгария, докато лутащата се България си остава в дъното на таблицата. Докато ние се мъчим да "връзваме жички", Естония стана синоним на електронно правителство.

 
Парите - висша ценност за младите хора
02 юни 2011
Парите - висша ценност за младите хораПарите - висша ценност за младите хораБългарите между 18 и 30 години издигат в култ парите. Това показват данните от ново изследване, обявено днес. Основните изводи от проучването са, че 69 процента предпочитат да изберат платена пред интересна работа. Едва 20 на сто биха избрали по-интересна работа, но с по-ниско заплащане. И все пак се оказва, че младите хора не се страхуват от работа - 67 процента са посочили, че биха работили, дори и да имат достатъчно средства.
 
Кой да замени Строс-Кан?
18 май 2011
Кой да замени Строс-Кан?Кой да замени Строс-Кан?Докато Доминик Строс-Кан се приспособява към живота в строго охранявания затвор на остров Райкърс, великите сили вече обсъждат кой да го замени на поста на директор на Международния валутен фонд. Европа настоява да запази ръководния пост във фонда и вече са набелязани вероятни кандидатури. Германското издание на вестник "Файненшъл таймс" цитира канцлера Ангела Меркел, според която  дълговата криза в еврозоната е „добра причина да бъде избран европейски кандидат".
 
Държим урни в домовете си, строим и гробници
12 май 2011
Държим урни в домовете си, строим и гробнициДържим урни в домовете си, строим и гробнициОт години се чакаше по-добро регламентиране на гробищната дейност. Последната наредба беше от 1984 година и създаваше проблеми както на погребалните агенции, така и на хората, които бяха изгубили близки. Основна нова промяна е разрешението близките на починал да съхраняват урната с праха у дома. Досега това беше изрично забранено. Опечалените вече имат право да разпръскват пепелта на близките си и на други места, включително и в частни имоти. За това обаче ще се изисква изрично писмено разрешение от собственика.
 
Тайните на гвардейската униформа
06 май 2011
Тайните на гвардейската униформаТайните на гвардейската униформаГвардейската част е създадена през 1879 г. Тогава, при пристигането на княз Александър I Батенберг в България, за негова охрана е назначена Софийска номер 1 конна сотня. Князът е избира за конвой със специално издаден за целта указ, разказа подполковник Васил Тенчев. Александър I Батенберг обаче не харесва униформите на гвардейците, която била казашка с черен калпак с кръст. Така се ражда и съвременният й вариант.
 
Има ли категорични доказателства за смъртта на Ладен?
02 май 2011
Има ли категорични доказателства за смъртта на Ладен?Има ли категорични доказателства за смъртта на Ладен?Неутрализирането на най-опасния и труден за залавяне водач на терористична организация  отне едно десетилетие. Бяха ли предоставени категорични доказателства за смъртта на Осама? По последни сведения тялото на терориста е изследвано в американска база в Афганистан и там е било потвърдено, че вероятността е 99,9%. Сутринта се появиха спекулации, че може би не той е убит, защото се появиха негови снимки с рани на лицето, но се оказа, че снимките са стари и информацията беше изтеглена от медиите.
 
Молдова във фокуса на геополитическите интереси на големите сили
29 април 2011
Молдова във фокуса на геополитическите интереси на големите силиОт две години насам, ситуацията в Молдова продължава да е нестабилна. Както е известно, след парламентарните избори през април 2009, в Кишинеу започнаха масови безредици. Недоволните от резултатите на изборите дори атакуваха сградите на местния парламент и на президентската администрация. Тогавашните управляващи от Комунистическата партия бяха принудени да отстъпят пред исканията на опозицията и склониха да се проведе повторно преброяване на резултатите от гласуването, но това не промени съществено съотношението на силите в Парламента. Затова беше решено да се проведат предсрочни парламентарни избори, на 29 юли 2009.
 
Последствията 25 години след Чернобил
26 април 2011
Последствията 25 години след ЧернобилПоследствията 25 години след Чернобил25 години след аварията в Чернобил последствията от трагедията продължават да се усещат. В най-засегнатата след Украйна страна - Беларус, има 13 центъра за възстановяване на деца. Макар и родени години след експлозията, те продължават да страдат. Възстановителният детски център Жданович се намира на няколко километра от беларуската столица Минск. Там пристигат деца, родени в най-засегнатите райони. Те имат право да почиват и да се лекуват в центъра 24 дни в годината.
 
Великден по света
22 април 2011
Великден по светаВеликден по светаТази година православните християни и католиците отбелязват Великден на една и съща дата. Празникът обединява християнския свят за пети път през новото хилядолетие. Традиционното противопоставяне между кокошката при православните и великденския заек в католическия свят е засенчено от все по-нетрадиционни събития и ритуали.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 337
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА