Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow БЛОГОВЕ
Бойко Ламбовски: Комунисти ли са извънземните?
18 ноември 2009
Главният астроном на Ватикана, свещеникът йезуит Хосе Габриел Фунес наскоро заяви, че вярата в съществуване на извънземни не противоречи на Библията. Това той стори в интервю пред вестник L'Osservatore Romano. Самото интервю пък е по повод конференция на Ватикана, която събра в Рим физици и астрономи, обсъждащи въпросите за извънземния живот. "Да се отрича възможността за съществуване на извънземен живот значи да се отрича всевластието на Бога" - каза той и допълни, че извънземните също са наши братя и сестри, щото всички сме Негови чада...
 
Иво Сиромахов: 10-те крилати фрази на прехода
14 ноември 2009
Древните римляни са казали "Думите отлитат, написаното остава". Но понеже у нас всичко е наопаки, 20 г. след настъпването на демокрацията се оказа, че написаното е отлетяло, останали са само думите на някои политици. Онези паметни фрази, които горят в нашите сърца.
 
Тони Филипов: Време за импийчмънт
12 ноември 2009
Вчера цял ден следих изказванията на премиера за импийчмънта. Веднъж ще го маха, после пък – няма да го маха. Така и не се спря на нещо определено. Според мен накрая ще хвърля стотинка. Ако се падне ези, няма да се прави импийчмънт. Ако се падне тура, пак няма да му се прави, но ще трябва да се извини и да целуне ръка на Бойко. А ако стотинката остане във въздуха, това ще е сигурен знак, че Гоце ще глътне водичка.
 
Николай Василев: Техни настоящи бившества
08 ноември 2009

Преди 10 ноември бяхме двеста. Максимум. Уволнявани, изключвани, подслушвани, проследявани, арестувани. Ама инат.

След 10 ноември дойдоха на първо време още двеста хиляди. Повечето - Техни Настоящи Бившества. Сега те уволняваха, изключваха, подслушваха и прочие. Включително и нас. Обаче ние и тъй бяхме свикнали.

 
Димитри Иванов: Не, не и не на руски петрол през България
05 ноември 2009
Помислихте, че съм против Русия? Че съм против САЩ? Не. Аз съм против българския коктейл от алчност и глупост. И против дебелака във вълча шуба, когото Андрешко зарязал насред гьола от човещина към своя земляк. Човещината ние я нарекохме андрешковщина. Безумието - политика. Защо?
 
Димитри Иванов: Биг бургер
30 октомври 2009

Ще разкажа за биг бургера. После всеки може да цъкне търсачката и лесно да докаже, че биг бургерът не е каквото аз казвам, а е друго нещо.

Жозеф дьо Местр (както и Едмърд Бърк) бил прозорлив консерватор. Жозеф дьо Местр още през осемнайсети век прозрял, че е малка разликата между политическата левица и политическата десница. Български политолози доскоро не се сещаха за това. Но те не са виновни, както и крушите скорозрейки не са виновни, че са скорозрейки.

 
Дилян Василев: Кой ще движи глобалния растеж
27 октомври 2009
Ниска инфлация, лесен достъп до кредити, нарастващо потребление. Допреди кризата това бе формулата, по която глобалната икономиката преживя внушителен растеж без съществени сътресения. Но после започна резкият спад. Нарасна броят на привържениците на теорията, че не бившият председател на Федералния резерв на САЩ (Фед) Aлън Грийнспан, а сериозното натрупване на глобални дисбаланси е причинител на появилите се балони на жилищния пазар в САЩ и отчасти в Европа.
 
Димитри Иванов: Свещи за живите
21 октомври 2009

Джулиан Барнс написа в The New Statesman "Свещи за живите в България".

20 години минаха оттогава. Много работи се промениха в България и в света.
- Някои работи станаха по-добри. Например далекосъобщенията и оръжията.
- Други работи не помръднаха ни напред, ни назад. Например политиката и човещината.
- Трети работи станаха по-лоши. Например доматите и литературата.

 
Бойко Ламбовски: Житието е самотно мореплаване
20 октомври 2009
Не ние сме измислили жълтата преса, не ние сме измислили разврата. Дори секса не сме измислили ние. Само ползваме тези удоволствия по един по-нерафиниран начин, затова на моменти сме по-удобни за сарказъм. Но позволи ми да те попитам - а рафинатът по принцип качва ли моралния статус? Повдига ли нравствения рейтинг на безобразието, ако го сипваме с голяма лъжица? Жълтата преса не я ли храни интересът на жълтите хора? Жълтото не дреме ли у човеците, чакайки катадневно пробуждане?
 
Георги Данаилов: Реквием за една гора
16 октомври 2009
Господ ни отне ума, алчността изкриви пръстите ни, поникнаха ни черни нокти и започнахме да душим родната си майка. Отцеубийство. И всичките ни песни, и всичката поезия, и цялата любов народна се оказаха лъжовни, неверни. Който се съмнява - да иде в родопските ни гори. Да свърне от пътищата при някоя чешма, да прескочи долчинките, пълни със сметта на една пластмасова цивилизация, да внимава да не настъпи човешки изпражнения и да не подритне употребявани дамски превръзки и след това да тръгне без посока, където му видят очите. А очите му ще видят покушение срещу живота.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 62
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА