Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow БЛОГОВЕ
Бойко Ламбовски: Пенкилерът на далаверата
08 ноември 2011

Преди 20-25 години бях сигурен, че един от недъзите на тоталитарното общество е липсата на достатъчно добри професионалисти в много области, тоест липсата на широк слой "тесни" специалисти, виртуози в специалностите си. И съответно - превръщането на повечето хора в "специалисти по всичко" по неволя - поради дефицитите, поради оскъдица на първите, поради ниски доходи. В пенкилер хора.

Зъболекарят трябваше да може да лепи плочки, или поне сам да си оправи банята; цигуларят трябваше да може да изчуква автомобили, или поне своя; математикът трябваше да може да поправя водопроводи, или поне да клечи под мивката си; водопроводчикът трябваше да умее да отглежда картофи, за да си гледа и градината на село...

 
Георги Николов: Новата BG мацка - кисела и начумерена
05 август 2011

Останаха завинаги в миналото идилиите на Тодор Г. Влайков, няма я неговата Дядовата Славчова унука, дето усмихната и щастлива шета из двора, за радост на роднини, съселяни и дяда си. В мола и на улицата може да видите новата млада българка - кисела и начумерена. Изпитвам особена слабост към тази порода жени и не спирам да ги наблюдавам с любопитство. Понякога се питам какво толкоз неприятно се случило в живота им, та имат такива физиономии. Отговорът е  - нищо потресаващо, иначе нямаше да кръстосват магазините. Изражението им е резултат от дълги обществено-икономически натрупвания, ниско ниво на интелектуално състояние и натрапени от детството тъпи възпитателни принципи.

 
Племето без морал
10 юли 2011

Да се опиташ да обясняваш на морален урод кво е морал е горе долу като да обясняваш какво е цвят на далтонисти - обезателно ще се разберете. Както и да е, ние българите не сме единственият етнос без вграден морален калкулатор в главите - има едно африканско племе, Ик, със същия вроден дефицит. Открили ги през 60-те и се зарадвали, защото ИК нямали религия така отхвърляли постулатът за универсалното разпространение на релииите при хомо сапиенс. Племето вече не съществува, защото докато го обследвали антрополозите, естествения подбор го отнесъл буквално пред очите им.

 
Сиракът милионер
26 юни 2011

В девненското с. Падина студентка по МИО попитала премиера: „Какво трябва да мотивира младите и образовани хора, за да останат в малките населени места?” И той отговорил: “Аз съм против това изкуствено мотивиране. На мен, сирака, кой ми е помогнал или толерирал, за да вляза в политиката, а след това да стана кмет и премиер?” Не симпатизирам на Бойко, но това за сирака като го прочетох и тежка буца ми заседна в гърлото…

 
Криле и птици
21 май 2011

Някогашният клуб на журналистите един ден ще изчезне и от паметта на София. Но има поколения вестникари, които ще го помнят до смъртта си. Не само вестникари, естествено - и писатели, и художници, кинаджии и музиканти, както и просто любители на добрата кухня. С една дума ин-те-лек-туалци. Също и хора просто с някакво положение - беше модерно и престижно да се влиза там. А пък да заведеш гости - все едно си им направил скъп подарък. Общо взето, сиромашки радости. Освен това там се събираха всички клюки, а някои направо от този клуб и тръгваха. Просто прелест.

 
За селското стопанство, водите и храните
21 май 2011

Колкото и да е странно в България има доста фермери които отглеждат ефективно разни култури и печелят добре (и работят здраво, съвсем между другото). Естествено има и хора които гледат 2-3 декара картофи, тютюн или от сорта или пък имат 2-3 крави, по неведоми причини очакват това да ги издържа охолно и са недоволни че не става. Тези хора също работят, но неефективно. Има и купища мързеливци които не искат да работят, но другите трябва да им осигурят охолния живот. Селското ни стопанство е една съвкупност от тези неща, и не само някое от тях.

 
Димитър Денков: Необразованите – вън от политиката!
18 май 2011
Освен със съдбовния въпрос "Ще стане ли Бойко Борисов и президент?" скуката на политическата сцена се разсейва с познат от тъпите фарсове номер. През нея претърчават лица на мизансценни политически формации с по някой изтъркан лаф, оригинален сред обичайното каканижене за инфраструктурни проекти, диверсификация на енергоносителите и борба срещу корупцията в съдебната и всички останали системи и власти. Откакто "Атака" се вписа в статуквото, Жорж Ганчев мина в пенсия, а Яне Янев се стяга за сватба, кризата в жанра, не броим ли стенограмите от заседанията на Министерския съвет, често се запълва с изяви на ВМРО трупите.
 
Диян Божидаров: Чукча е писател, Борисов – читател
02 май 2011

България произвежда добри новини за вестникарския бизнес. По света тиражите падат, издания затварят, читателите намаляват, но ние си имаме изключително четящ човек. При това важен, а и, дето се вика - сам вестник може да направи. Става дума за премиера Бойко Борисов. История да ти разкаже, заглавие да измисли, за снимка лента да пререже - няма по-добър. А следовниците му наизустяват и препредават словото Му. Четенето било в криза - как ще е, след като цялото правителство се занимава какво прочел премиерът Бойко Борисов.

 
Иван Стамболов: Зелен електрокар ме преследва
17 април 2011

Ето че първият електрически автомобил вече е в София и както се говори, ще може да паркира безплатно в синята зона. За мен това е вдъхновяващо, защото съм стар еколог. Такъв, който винаги си гаси осветлението за колкото време му наредят. И не страдам от това, защото тъмнината не ме лишава от четене – ние, еколозите, не четем книги, защото книгите са направени от отсечени дървета. Аз дори пейсмейкър да имах и да ми кажеха да го изключа за един час в името на планетата, щях да го направя. Затова много се зарадвах, като разбрах, че вече има електрически автомобили. Това е екологично, природозащитни и зелено.

 
За обективно изучаване на проявите на българофобия у другите народи
14 април 2011

Няколко пъти съм предлагал у нас - с активно държавно участие, разбира се - да се изучи обективно, безстрастно и просветено българофобията у другите народи като условие за противодействието й, вкл. на равнище държавна доктрина и пропаганда. Самият аз съм изписал тонове виртуално мастило срещу расизма, антисемитизма, русофобията, антиамериканизма, туркофобията и ислямофобията у нас и по света.

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 62
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА