Традиции при сглобяемите къщи

Традиции при сглобяемите къщи

Мнениеот sglobiaemikashti » 19 Апр 2011, 15:24

Традицията в строителството с дървена рамкова конструкция датира от 50-те години на изминалия век.Съществуват различни форми за реализиране на дъбови къщи, но положително в Европа се е наложила технология чрез подготвяне на предварително произведени при заводски условия елементи на рамковата конструкция.Елементите се доставят до мястото на сглобяване и се монтират върху залятата предварително бетонна плоча.
Плюсове на нискоенергийните къщи:

-Изграждане на дървената конструкция, с висока точност и симетричност.
-Независимост от климата в периода на производство.
-Възможност за планиране на производството.
-Дървената рамкова конструкция притежава голяма устойчивост при земетръс.
- Голяма използваемост на жилищното пространство.

Дървената рамкова конструкция дава възможността за използването на най-новите изолатори в строителството – каменни и минерални вати.Това от своя страна води до стигане при минимална дебелина на стените на максимални топлоизолационни качества. Този факт води до спестяване на вътрешно пространство на постройките и същевременно достигане на много големи изолационни качества. Затова при строежа на така наречените „пасивни” или „интелигентни” къщи, тази технология е често ползвана.

Неверни твърдения за СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ с дървена рамкова конструкция

Голяма заблуда при това строителство е че не е пожароустойчиво. Разбира се това не е точно така, защото гипсфазерните плоскости са пожароустойчиви и предпазват рамковата конструкция от директния огън съгласно нормите на НСПАБ. Ако сравним метална конструкция с дървена такава, то дървената запазва много по-дълго време своята устойчивост,носимост при високи температури. Сглобяемите къщи се изграждат в съответствие със всички условия и наредби за пожарна безопасност на сградите.

Едно от най-важните преимущества на дървените къщи е че те са направени от екологични материали и животът в тях е изключително здравословен.


Дъбови СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ цена до ключ 320 EUR
sglobiaemikashti
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Апр 2011, 15:15
Местоположение: БургасНазад към Имоти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron