Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow Спорт arrow Главната трибуна на стадиона ни е реституирана
Главната трибуна на стадиона ни е реституирана
04 април 2011

Господин Гигов, Локомотив пак направи невъзможното и загуби в 89-ата минута. И тъй като Берое не можеше да ви вкара гол, вие сами си набутахте топката във вратата. Защо става така?
- И аз не знам. Играхме добре, не заслужавахме да загубим. Данчо Върбанов подходи несериозно, до него нямаше никой, а той сам си вкара гол. Пак сами се бихме. Което не е нормално за отбор в челото. Лесното обяснение е - това е футболът. Лошото е, че ние сами се бием вече втори, да не кажа трети мач. Днес причината е спортният шанс, преди беше безобразната ни игра. Все има причина, а времето си върви.
- Ако бяхте вкарали преди това два гола, нямаше да загубите. Защо не можете да вкарвате тази пролет?
- Имахме положения, но нищо. Отново нищо. Защо не вкарваме? Защото сме много ялови този сезон. Все още нападателите, които взехме, не са в кондиция. А може би не са на това ниво, на което бяха Генков и Асамоа. Няма какво да правим, ще доиграем сезона с тези, пък после ще му мислим.
- А трябваше да сте в емоционален подем, след като стана ясно, че на мястото на сегашния стадион „Локомотив" ще се строи бъдещият национален стадион. Какво е положението с този проект?
- Ситуацията е, че има такова виждане, вероятно и решение да се направи национална спортна база на мястото на сегашния стадион „Локомотив". Ние ще ползваме стадиона. Ще се направят още два терена на високо технологично равнище и с този, който имаме, стават три, което е приличен ресурс за един добър тренировъчен процес. Нека да уточня нещо важно. Сегашният стадион на Локомотив не е на клуба, той е почти държавен и националният стадион ще бъде държавен - нищо не се променя. Чуха се мнения - олеле, взимат ни стадиона. Взимат ни какво? На босия цървулите ли? Защото това и сега не е наше. Онази част от бъдещия стадион, която ще използва ПФК Локомотив, ще се стопанисва и поддържа от нас.
- Кое няма да ползвате?
- Няма да ползваме онова, което не е за футбол. То ще се стопанисва от министерството на спорта.
- Един нов стадион ще бъде голяма инвестиция, няма ли да ви е много скъпо да поддържате такъв актив?
- Какво значи скъпо? Сега плащаме безумни наеми на стадион „Васил Левски", нямаме база, нямаме стадион, кое е по-скъпо? Имаме едно игрище на сгурия. Англичаните не случайно казват - не съм богат, за да купувам евтино. Този стадион ще донесе много добро за хората, които живеят в този район. Защото ще се промени всичко - улици, сгради, градската среда. Както става навсякъде в Европа, където се направи голям стадион.
- Казвате, че стадионът е почти държавен, но малко хора знаят защо говорите така. Кажете истината.
- Защото централната трибуна и паркингът са реституирани от 2001 г., ако не греша. Те са частна собственост. Човекът е добър, не ни взима пари, добър човек е, но това не може да продължава безкрайно. А само държавата може да го обезщети. Нали си представяте какъв абсурд е това - 
централната трибуна е частна собственост
Ами ако стане накриво някоя сутрин и каже - днес трибуната ми трябва, тя си е моя, няма да има публика на нея.
- Останалите стадиони в София също са в разруха. С тях какво ще става?
- Ние, шефовете на клубове, се събирахме наскоро, говорихме. Тези стадиони също са държавни. Дадени са за стопанисване на клубовете, ама какво да им стопанисваш. На "Българска армия", на "Академик", пък и на Герена какво да им стопанисваш? Те си имат собственик - държавата. Имаме виждане да говорим с ръководството, ако може всички стадиони да преминат към министерството на спорта или към общината, да се предвиди определена сума по бюджет и те да се направят модерни. С разумни инвестиции могат да станат както трябва. С едни 5 млн. на стадион може да стане.
Но трябва да го прави или общината, или министерството
за да няма интриги около избора на фирми за строеж и т.н.
- Какво ще се случи с „Локомотив" до края на сезона? Ще гледате ли Европа през крив макарон?
- Локомотив все още е в Зона Европа, но ако продължаваме с тези глупости, които правим, ще ни е много тежко. По-лошото е друго. По-лошото е, че единствено класирането в Европа ще ни донесе някакви приходи. Не само на нас, на всеки отбор. Иначе всичко остава отново на мой гръб. Поизнервен съм от всичките тези неща. Да правиш футбол, е мазохизъм. Понякога се питам колко може да изтърпи човек като мен, а аз изтърпях много досега. Но да е живот и здраве до края на пролетта и дано всичко завърши добре.


източници - http://topsport.ibox.bg/interview/id_349834407
 
< Предишна   Следваща >
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА