Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница arrow Наблюдател
Анализи
Ремилитаризацията на Грузия: кой тласка Саакашвили към нова война в Южен Кавказ?
28 януари 2012
Ремилитаризацията на Грузия: кой тласка Саакашвили към нова война в Южен Кавказ?Въпреки, твърдението на президента Обама (дадено по време на посeщението на грузинския президент Саакашвили във Вашингтон, през януари миналата година), че САЩ не възнамеряват да продават оръжие на Грузия, в края на декември 2011 американският Конгрес гласува за задълбочаване на военното сътрудничество с режима на Саакашвили и доставката на нови видове въоръжение за тази страна. Нещо повече, САЩ призоваха примерът им да бъде последван и от другите членки на НАТО.
 
Кастро "избра" робот за най-добър президент на САЩ
12 януари 2012
Най-добър президент за САЩ може би ще бъде робот, способен да управлява страната, саркастично заяви лидерът на кубинската революция Фидел Кастро в статия, публикувана в местната преса. Сигурен съм, че 90% от имащите право на глас американци - особено испаноезичните, тъмнокожите, нарастваща прослойка на средната класа и обедняващите хора, биха гласували за робота", пише в статията, озаглавена „Най-добрият президент за САЩ". Не е ли очевидно, че най-лошото от всичко е липсата в Белия дом на робот,...
 
Какво ще работят бившите кметове?
14 ноември 2011
Какво ще работят бившите кметове? Какво ще работят бившите кметове? Много кметове останаха без работа след изборите. Как човек, който няколко мандата поред е градоначалник, се връща към професията си?
 
Новите пътища на порното
07 октомври 2011
Скорошното лансиране на интернет домейна .xxx, продажбата на адреси в който стартира през септември, бележи новия стремеж към порядъчност на хората от бранша. (Въпреки че решението за домейна идва в края на ожесточен дебат, който изостри критиките към регулаторните органи в Интернет). Но лесният начин, по който Интернет удовлетворява апетита на хората за порно (поне досега) определено свеждаше до минимум склонността им да плащат за него. Изобилието от безплатна плът на сайтове, чиито имена обикновено завършват с "-tube" (и където сърфиращите гледат и качват онлайн видеоклипове), разруши старите бизнес модели.
 
Дългото родословно дърво на Дилма Русеф
04 октомври 2011
Дългото родословно дърво на Дилма Русеф Дългото родословно дърво на Дилма Русеф Родословното дърво на Дилма Русеф е дълго около километър. В него има над 560 имена на хора, живели до 3 века преди нас. Цоню Корнажев е един от най-близките живи роднини на Дилма. Живее в столичния "Младост" и вече дълги години изследва корените на фамилията. За първи път се свързва с Дилма миналата година.
 
Църквата обмисля поскъпване на сватби и кръщенета
02 октомври 2011
Църквата обмисля поскъпване на сватби и кръщенетаЦърквата обмисля поскъпване на сватби и кръщенетаЦърквата иска нови, по-високи цени на обредите. На свещеническа конференция Светият синод решава дали да актуализира ценоразписа. В момента православните храмове в страната сами определят колко да струват ритуалите. Това обаче, оказва се, е в разрез с разпоредбите на Светия синод. Още в началото на  2007 г. синодът въвежда праг на църковните такси. Подобно на тавана на тарифите за таксиметров превоз, нито един свещеник няма право да взема повече от максимално позволеното.
 
Предизвестеният изход от "третата газова война"
16 септември 2011
Предизвестеният изход от Преди няколко дни, членът на енергийната комисия на украинската Върховна Рада (националният парламент) Тарас Стецкив заяви, че Украйна е изправени пред трета газова война с Русия и, че в нея „президентът Янукович се оказа в безизходна ситуация и до края на годината вероятно ще приеме предложенията на Москва”. В същото време, според икономическия съветник към руското посолство в Киев Алексей Урин, страната му не вижда никакви основания за преразглеждане на договорите с Украйна за доставка на природен газ, нито пък за „газова война”. „
 
С кого се готви да воюва Грузия?
09 август 2011
С кого се готви да воюва Грузия?Три години след поражението си във войната срещу Южна Осетия през август 2008, Грузия почти изцяло е възстановила своя военен потенциал. При това, както преди атаката на грузинската армия срещу сепаратистката република, така и след това, наред с официално обявения внос на въоръжение и военна техника в страната, много „вносители” (оръжейни компании или отделни държави) продължават да практикуват т.нар. „сенчест оръжеен износ”. Освен това, голямо количество оръжие се предава на Тбилиси безплатно (от САЩ) или пък му се предлага на дъмпингови цели. Много от сделките се осъществяват тайно, като никъде не се декларират, включително и в съответния регистър на ООН.
 
За чудесата и българските православни храмове
06 август 2011
За чудесата и българските православни храмове За чудесата и българските православни храмове В почти всеки български православен манастир има чудотворна икона или лековит извор, за които хората вярват, че са им донесли изцеление. Мария Савкова отиде до малката църква "Свети Пантелеймон" в Перник, близо до белодробната болница. Това, което се случва там, от много хора се определя като чудо. В близост до храма вече 200 години расте ясен, който буквално се е сраснал с олтара и хората вярват, че черпи Божествена сила от там. На дървото ясно се различават човешки черти и хората вярват, че помага за изцерение.
 
"Изчезвали" ли са досиета през 90-те години?
20 юни 2011
Сведенията, информацията и анализите, които художникът Греди Асса и професорът по литература Валери Стефанов са правили за Държавна сигурност, са унищожени. Това установи проверка на bTV в архивите на Комисията по досиетата. Миналата седмица проверка на членовете на Висшата атестационна комисия извади нови имена на агенти. В регистрационния дневник на 6-то главно управление на ДС се пазят имената на всички сътрудници на политическата полиция.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 337
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Рубриката се подготвя със съдействието на World-BG
World-BG
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА