Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Страната
Бедни, бедни Трайков, що не умря при "ЛУКойл"
08 април 2011

Ако на министър Трайков му е останала доза самоуважение, би трябвало да я използва овреме и да метне нависоко оставката си от това изтрещяло правителство. Ще се почувства по-добре веднага щом излезе от тази напарафирана ситуация. Малкото часове, прекарани в разредения въздух над Източна Европа, би трябвало да са му достатъчни, за да разбере, че не е желан в този екип, еманация на самодейността.

 
Приватизаторите на водата
04 април 2011
Френските компании "Веолия" (която миналото лято придоби и "Софийска вода"), "Суец Ондео" (бивша "Женерал Де-з-О") и "Сор", известни още като "трите сестри", контролират над 40 на сто от глобалния пазар на вода, отбелязва "Asia Times". И допуска, че ако водната инфраструктура на Либия бъде поразена при въздушните удари, от привлекателните бъдещи поръчки за реконструкцията й ще се облагодетелства Франция чрез "трите сестри". Според Пепе Ескобар, автор на материала в изданието, това ще е последната стъпка за приватизация на целия този океан от безплатна сега вода.
 
България става възлова за Либия, но никой не забелязва
03 април 2011
От съображения за сигурност почти всички европейски държави закриха посолствата си в Триполи. В сряда си отидоха гърците. Багажа си стягат и румънците, защото президентът Траян Бъсеску реши да показва мускули заедно с големите сили и вече не може да поддържа дипломатически връзки с режима на Муамар Кадафи. Унгария, принудена от председателството си на ЕС, заяви в понеделник, че ще остави посолството си да действа до напускането на последната държава от Евросъюза. Но последна освен нея е България.
 
Диагнозата, която живее на покрива
27 март 2011

Казано просто: кои са причините едно будещо симпатия и доверие същество, бидейки вече овластено, да започне да се държи самонадеяно, високомерно и дори арогантно. Кое е онова, което „разболява“. Дали човекът, за когото сме гласували, е бил същото говедо и преди това, но ловко се е прикривал(о), или във властта все пак има някакъв тайнствен микроб.

 
Якудза помага след земетресението
22 март 2011

Един от ръководителите на Симийоши-кай - втората по големина престъпна група, дори предлага убежище на членове на чуждестранната общност - нещо нечувано в иначе леко ксенофобски настроената страна - особено пък сред десноориентираните членове на якудза. Ямагучи-гуми - лидерите на японската престъпност, ръководени от Тадаши Ирие, също отварят своите офиси в страната за обществеността - и изпращат камиони с продукти, но тихо и без какъвто и да е шум.

 
Какво означава името на военната операция в Либия?
21 март 2011
Какво означава името на военната операция в Либия?Какво означава името на военната операция в Либия?Защо военната операция на международните сили в Либия е кръстена "Зората на Одисеята"? Все още никой не е дал точно обяснение. Военната акция срещу режима на Муамар Кадафи има различни имена във всяка от държавите в новосформираната коалиция. Британците я наричат с кодовото име Елами, което е женско име. За французите, бойните действия са наречени Харматан, по името на западноафрикански ветрове. "Зората на Одисеята", както я нарекоха американците, е като че най-творческото название на военната операция.
 
Кои са алтернативите след Кадафи
20 март 2011
Кои са алтернативите след Кадафи Кои са алтернативите след Кадафи Според военни експерти опозицията и силите на Муамар Кадафи са равностойни като боеспособност, но не и като въоръжение. Сърцевината на военните сили на Кадафи са около 20 000  елитни бойци събрани в три бригади под ръководството на тримата му синове-Саади, Хамис, Муатасим. Има и още 40 хиляди членове на народните милиции, на които преди определни дни Кадафи започна да раздава оръжие.
 
Как се стигна до военната намеса в Либия
20 март 2011
Как се стигна до военната намеса в ЛибияКак се стигна до военната намеса в ЛибияСъбитията, чиято кулминация наблюдаваме в момента, се развиха за по-малко от месец. От избухването на първият бунт в Бенгази на 17 февруари, до приемането на резолюция 1793 на Съвета за сигурност ни делят едва няколко седмици. В първите дни полковникът сякаш невярващ какво се случва запази мълчание. Първата му поява беше повече от страна - в чадър в ръка, колкото да каже: "Аз съм тук, не съм избягал".
 
"Дело №4" - икономическата катастрофа на социализма
11 март 2011
Венцеслав Йорданов е бивш полковник от МВР. Роден е през 1947 г. Икономист. Обучаван в секретен курс на Военната академия „Г. С. Раковски" за подготовка на висши административни ръководители. Работил е в „Кремиковци" и „Нефтохим". Кариерата му в МВР започва като квартален инспектор в ромската махала „Христо Ботев" в София и достига до регионален директор на МВР в Хасково.
 
Либийската криза – заплаха за целия свят
07 март 2011
Хората в горещите места на планетата разчитат на Европа за помощ. Това каза еврокомисар Кристалина Георгиева в публичната си лекция „Влиянието на променящия се свят върху европейската реакция при кризи", която се състоя в аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски".

Лекцията е част от цикъла лекции, посветени на Ришард Капушчински, полски репортер и писател, който отразява развиващите се страни. Той почина преди три години, но неговите книги са преведени на много езици. Капушч...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 337
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА