Български Русский English
           |

Страна БГ

  • Решетников: Борисов прави всичко за добри отношения с Русия (Видео)
    В момента правителството на Бойко Борисов прави всичко по силите си, за да има добри отношения с Русия, без да нарушава ангажиментите на страната към ЕС и НАТО. Това обяви пред тв "Европа" бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания и бивш генерал от съветското и руското разузнаване Леонид...
Първа страница
Презентации
easyJet организира масов бой с Великденски яйца
20 април 2011
За втора поредна година авиокомпания easyJet кани жителите и гостите на града на Великденски празник. На 25 април, понеделник, от 12.00 часа при входа на Борисова градина (езерото «Ариана») ще се проведе традиционния вече бой с Великденски яйца. Тази година кметът на града, г-жа Фандъкова, е поканена да даде старт на веселата надпревара, и да изпише първото Великденско пожелание за здраве и късмет на специално 1-метрово Великденско яйце. Авиокомпания easyJet, която изпълнява полети от София до Лондон и Манчестър от 2007 г., се ангажира да предложи Великденското яйце на посолството на Великобритания в България.
 
Да помогнем на Гого да пребори левкемията!
18 април 2011
Да помогнем на Гого да пребори левкемията! Да помогнем на 4-годишния Георги Тодоров Панайотов, който се бори с тежко злокачествено заболяване - остра линфобласна левкемия.  Продължилата близо 2 години химиотерапия не води до подобрение. В допълнение - организмът на детето е много изтощен от тежкото лечение.

Българската държава до момента не оказва съдействие, пишат близките на момчето. Последната им надежда е химиотерапия и костно-мозъчна трансплантация в клиника в Германия. За щастие сестричката на Гого е подх...
 
Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки
15 април 2011
На 15 април, стартира изпълнението на пилотен проект „Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки”. Проектът е съвместна инициатива на общинската администрация - Столичната община, Столичен инспекторат и Район Оборище и Екопак България. На специално организирано събитие на открито в парка, г-жа Фандъкова, кмет на Столична община, г-жа Нона Караджова, министър на околната среда и водите, арх. Любенов, зам. кмет на район Оборище и г-н Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак, дадоха старт на проекта, като пожелаха на всички все повече хора да се включат в каузата за разделно събиране на отпадъци, за да можем да опазим природните ресурси и за нашите деца.
 
Да помогнем на малката Габи да живее!
15 април 2011
Да помогнем на малката Габи да живее!Да помогнем на малката Габи да живее!В петък се проведе второ шествие в подкрепа на 4-годишната Габи от Русе, която се бори с коварната левкемия. Ученици от крайдунавския град се включиха в благотворителното шествие, което има за цел да набере сумата, необходима за трансплантация на костен мозък на Габи.
 
Прогрес в развитието на системата за вулканична пепел AVOID на easyJet
15 април 2011

Една година след затварянето на европейското въздушно пространство заради вулканична пепел, авиокомпания easyJet обявява прогрес в развитието на своята система за вулканична пепел AVOID (Airborne Volcanic Object Identifier and Detector). Компанията призовава авиационната индустрия да работи съвместно за предотвратяване на бъдещи затваряния на европейското въздушно пространство, породени от вулканична дейност.

 
Конкурс за най-оригинално великденско яйце
13 април 2011

По случай Великденските празници, Добрият Съсед Т МАRKET организира конкурс за най-оригиналното великденско яйце в София. Всеки, вдъхновен от предстоящия празник, може да донесе своето ръчно изработено и украсено яйце пред магазин T MARKET на адрес ул. Костенски водопад № 102 на 17-ти април в 11:00ч. Трите най-оригинални яйца ще получат специални награди, както и продукти за Великденската трапеза и украса за дома.

 
IBM България и Дарик радио представят Smart Planet
11 април 2011

Дарик радио и IBM България стартират серия от предавания за интелигентните решения, които правят живота по-добър. Всеки вторник, от 11:30 ч. в продължение на 3 месеца слушайте честотите на Дарик Радио, за да разберете как български градове могат да станат част от глобален проект на IBM за интелигентните градове в мащабно предизвикателство. Предизвикателството с име “Интелигентен град” дава възможността на 100 града по света да получат грант под формата на услуги и/или технологии от IBM на стойност $ 250,000 - $ 400,000 при условие, че опишат конкретен проблем или възможност за града, които могат да бъдат осъществени в партньорство с IBM.

 
Студентите в София организират почистване на своя „град”
07 април 2011

На 9 април, от 10 ч., в подкрепа на инициативата „Да почистим България”, ще се проведено мащабно почистване на Студентски град, иницирано и организирано от студенти и студентски организации. Учебна студентска компания „АйДийл” заедно с „Движение активни студенти” , успяха да обединят усилия, и да кооперират действия с ОССС (Обединени столични студентски съвети),НПСС (Национално представителство на студентските съвети на Република България) и Община София, в организирането на цялостно почистване на „Студентски град”.

 
Siemens IT Solutions and Services България достави и внедри SAP ERP в Овергаз
06 април 2011

Siemens IT Solutions and Services приключи успешно втория етап от внедряването на SAP ERP в „Овергаз Инк.” АД, която е най-голямата частна газова компания и първата в бранша в България, която ще използва SAP ERP. Внедрената от Siemens IT Solutions and Services България система ще допринесе за оптимизиране на бизнес процесите в Овергаз и нейните пет газоразпределителни компании. Унифицирането на бизнес процесите в компанията и тяхната интеграция в единна система за управление ще помогне на Овергаз да намали разходите си и да повиши ефективността си.

 
Излезе от печат книга за Правец и Валентин Златев
28 март 2011
Излезе от печат книга за Правец и Валентин ЗлатевКак емблематичният Правец – градът на Тодор Живков и първите български компютри се превърна в един от “частните градове” на България. Каква е причината медиите да се отнасят към темата за Правец и случващото се зад табелата с надписа на града като към покойник – или добро или … нищо. Как се живее в европейски “частен град”.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 309
Страна Топ 100

Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното
Новини
Автомобили
Бизнес
Здраве
Клюки
Крими
Култура
Наблюдател
Презентации
Свят
Спорт
Страната
Технологии
Туризъм
RUS (новини за България на руски)

Първа страница | Архив на новините: | Презентации | Европа | Италия | Македония | Русия | Свят | Скандал | Интервю | Наблюдател
Автомобили | Заведения | Здраве | Имоти | Клюки | Крими | Култура | Спорт | Технологии | Туризъм

© 2007-2019 СТРАНА