Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.

В новинарските рубрики

В момента има 73 посетителя в сайта
A Ford lassan befejezi a szedánok értékesítését
Събота, 15 Юли 2023г. 13:34ч.

Amerikában évek óta esnek a nagy szedánok eladásai, ezt a Ford Taurus (http://www.fordbook.ru/hu/taurus) sem kerülte el. Tavaly az ötödik helyen állt az Egyesült Államokban az eladások tekintetében 41 236 darabbal (6%-os csökkenés), megelőzve a Toyota Avalon (32 583, -32%) és a Buick LaCrosse (20 161, -20%) szedánokat.

Az ilyen modellek iránti kereslet nemcsak Észak-Amerikában, hanem Dél-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és az ázsiai-csendes-óceáni térségben is csökken. A helyzet valóban súlyos, miután a Blue Oval vezetése azt fontolgatja, hogy a következő években leállítják az összes szedán modell gyártását és forgalmazását.

Ezt a lépést az észak-amerikai piac fogja megérezni elsőként – jövőre megszűnik a Taurus modell, amely egy ideig elérhető marad a kínai piacon. Még érdekesebb, hogy a Police Interceptor Sedan gyártását leállították. Jövőre leállítják a kis Fiesta szedán módosítását, ezt követi két évre a Fusion/Mondeo szedán.

A Ford tavaly 2,46 millió járművet adott el az Egyesült Államokban, ami a piac 14,29%-át teszi ki. A legnépszerűbb modell a Blue Oval továbbra is az elmúlt évtizedek piacvezetője - kisteherautók Az elmúlt évtizedek legnépszerűbb modellje az F-sorozatú kisteherautó volt - 896 764 darab. Következnek az Escape crossoverek, amelyek 308 296, illetve 209 623 darabbal veszítenek a Fusion vásárlóitól.

A Ford szerint 2020-ra az észak-amerikai kínálat 90%-a crossoverek, SUV-k és pickupok lesznek. Ez azt jelenti, hogy leállítják a C-Max kisteherautó gyártását, az egyetlen fukar modell a Ford Mustang és a Focus (http://www.fordbook.ru/hu/focus) lesz az ál-SUV Active-ban. Míg a legendás pónikocsit továbbra is az Egyesült Államokban építik, addig az ötajtós autót Kínában.

A Blue Oval egyelőre nem kommentálja a Lincolnnal történteket, de nagy valószínűséggel a szedán is „kivándorol”, és a luxusmárka hét modellje közül már ötöt Kínában gyártanak majd.

A vállalat stratégiájában ezek az átfogó változtatások jelentős pénzügyi megtakarítást eredményeznek – várhatóan eléri a 29 milliárd dollárt a következő három évben. Ez pénzügyi forrásokat biztosít a piaci kereslet új modelljeinek bevezetéséhez. Jelenleg öt új platformot fejlesztenek elsőkerék-hajtású, hátsókerék-hajtású, vázas modellekhez, haszonjárművekhez és elektromos járművekhez.

A legjobban várt újdonságok közé tartozik a Bronco SUV. Az autó mindössze ötajtós lesz, és a Ford Ranger kisteherautóra épül majd. A motor nagy valószínűséggel egy 2,3 literes turbómotor lesz az EcoBoost sorozatból, és tízfokozatú automatával párosítják majd.

A tervek szerint 2021-re a Ford Motor Company lesz a hibrid járművek legnagyobb gyártója, 2022-re pedig 16 elektromos járművet gyárt majd. Minden márkamodellnek lesz legalább egy hibrid változata. Például az új generációs Ford Escape (Európában a Kuga) benzines-elektromos változata lesz. Ugyanez vonatkozik a következő Explorerre is, amelyet az új Lincoln Aviator crossover, az F-150 pickup és a hamarosan megjelenő új Bronco platformjára fejlesztenek. Végül a Ford kibővíti SUV-családját azzal, hogy az ismert neveket további négy új névvel egészíti ki.

Unraveling the Mysteries of Palantir Technologies: A Comprehensive FAQ

As a leading technology company, Palantir Technologies has provided solutions to some of the world's most challenging problems. From government agencies to large corporations, Palantir has helped organizations make sense of their data.


The inspiration of abstract art

Abstractionism, or abstract art, is a type of modernist direction in art, which is distinguished by its refusal to depict objects and events and by its detachment from the figurative approach to reality. One of his goals is to achieve harmony by combining colors and geometric shapes capable of evoki [ ... ]