Добавете безплатно своя сайт в българската класация Страна Топ 100 и му подсигурете допълнителен трафик и посещения.

В новинарските рубрики

В момента има 74 посетителя в сайта
Mercedes GLE (W167): 2018-as új generációs SUV
Понеделник, 10 Април 2023г. 17:36ч.

A Mercedes most a GLE új generációját teszteli, és sikerült megörökítenünk a crossovert bütyök nélkül, és belenézni. Itt van minden információ a W167-ről.

A W167-tel a stuttgarti szakemberek új SUV-t építettek a jelenlegi E-osztály MRA platformjára. Ez az architektúra ismét crossoverekhez lett optimalizálva, beleértve a közelgő GLS-t is. A GLE futóműnek köszönhetően ismét pár kilogrammal csökkent a tömeg, aminek a kéttonnás határ alatt kell lennie, és természetesen az új Mercedes GLE alapkivitelben is csak hátsókerék-hajtással lesz elérhető. Ami a méreteket illeti, a SUV szélessége és tengelytávja kissé nőtt.

Ráadásul elődjéhez képest az új Mercedes GLE sokkal több terepjáró képességgel rendelkezik. Ezek közé tartozik a megnövelt hasmagasság, valamint az első és hátsó karosszériaburkolat, a továbbfejlesztett oldaltengelyek, a légrugózás, a differenciálzár és a kilencfokozatú overdrive sebességváltó.

Az AMG Mercedes GLE két változata

A Mercedes GLE csúcsváltozatai az AMG 63, valamint az AMG 63 S. Az elavult 5,5 literes V8-ast a konszern univerzális fegyvere, a négyliteres V8-as biturbó motor váltja fel. Ez az egység az AMG-E osztályban 571 és 612 LE között teljesít. A polgári változatok háromliteres hathengeres motorral indulnak, 367 lóerővel. vagy mint a GLE 53 435 LE-vel. + 22 E-LE Ami a dízelt illeti, a hathengeres tupti 286 és 340 LE közötti teljesítménnyel. A motorok 20%-kal gazdaságosabbak, nem utolsósorban a beépített 48 voltos elektromos rendszernek köszönhetően 15 kW-os indító-generátorral. Még egy hibrid motor is megtalálja az utat az új Mercedes GLE-ben. Itt a stuttgarti szakemberek kétliteres négyhengeres benzinmotort 90 kW-os villanymotorral kombinálnak egy plug-in hibridhez. A rendszer teljesítményének 279 LE-nek kell lennie. A dízel hibrid később csatlakozik. Az erőátvitel automata sebességváltóval történik, amely az összes egységgel van összevonva.

Vizuálisan a Mercedes GLE új generációja nem forradalomnak, inkább evolúciónak tűnik. Átalakították a kötényeket és a küszöböket, módosult a hűtőrács. A kétoldalt kiálló dudorokat is újratervezték, és a profilvonal immár az ajtókilincsek fölé került. Egy tipikus C-oszlop a menetiránnyal ellentétesen meg van döntve. A jelenlegi sorozathoz hasonlóan a Mercedes GLE is később GLE kupé (C292) néven jelenik meg a piacon.

Óriási kijelző a pilótafülke táján

Az új GLE utasterébe nézve első pillantásra egy nagyon nagy kijelzőt láthatunk, amely a műszerfal közepe fölé emelkedik. Az S-osztályhoz hasonlóan a bal oldali fele az összes vezetési információ megjelenítésére szolgál, míg a jobb fele az infotainment és a navigációs rendszer számára van fenntartva. A kijelző alatt négy új, négyszögletes szellőzőnyílás található. A vezető az új kormánykereket érintőpaddal vezérli. A GLE hátsó utasai sokkal több helyet kapnak.

http://www.mercedesman.ru/hu/M-Class/W163 - Utasítások a Mercedes M-Class W163 autók műszaki javításához.

Mercedes GLE (W167): 2018-as új generációs SUV

A W167-tel a stuttgarti szakemberek új SUV-t építettek a jelenlegi E-osztály MRA platformjára. Ez az architektúra ismét crossoverekhez lett optimalizálva, beleértve a közelgő GLS-t is. A GLE futóműnek köszönhetően ismét pár kilogrammal csökkent a tömeg, aminek a kéttonnás hatá [ ... ]


A Ford lassan befejezi a szedánok értékesítését

Amerikában évek óta esnek a nagy szedánok eladásai, ezt a Ford Taurus sem kerülte el. Tavaly az ötödik helyen állt az Egyesült Államokban az eladások tekintetében 41 236 darabbal (6%-os csökkenés), megelőzve a Toyota Avalon (32 583, -32%) és a Buick LaCrosse (20 161, -20%) szedánok [ ... ]